Lesaanbod

 

Bij al mijn lessen staat de wens van jou, als leerling, centraal. In goed overleg wordt er gekeken naar de juiste lesmethode en de muziekkeuze. Je werkt in je eigen tempo aan de vaardigheden op het instrument.

 

Wanneer je de wens hebt om één van de diploma’s : A, B, C of D te behalen, dan wordt je daar uitstekend in begeleid.

Als je nog een stap verder wilt gaan, dan kan ik je ook voorbereiden op een vervolgstudie op het Conservatorium of op de Rockacademie.

Maar gewoon lekker leren drummen, zonder het behalen van diploma’s, is natuurlijk ook mogelijk.

 

De lessen zijn in principe individueel.

Ik geef momenteel mijn drumlessen in Best, Spoordonk en Reusel, maar in overleg zijn andere leslocaties of zelfs les aan huis ook mogelijk.

 

Drumles:

 

Als uitgangspunt gebruik ik een bestaande lesmethode, in combinatie met extra aanvullende oefeningen. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan het meespelen met liedjes, want dat is natuurlijk het leukste!! Je eigen inbreng m.b.t. de liedjeskeuze is natuurlijk altijd mogelijk!!

Je leert het spelen van ritmes en fills in allerlei stijlen en ook hoe je b.v. een drumsolo moet opbouwen. Ook wordt er in de les aandacht besteed aan het notenschrift en de juiste slagtechniek. Een ontspannen slagtechniek en een ontspannen houding zijn namelijk een belangrijke voorwaarde om jarenlang te kunnen blijven spelen zonder blessures.

 

Slagwerkles:

 

De slagwerklessen worden doorgaans gegeven volgens het HaFaBra-raamleerplan. Het ontwikkelen van een goede snare drum techniek zal hierbij een belangrijk onderdeel zijn. Maar ook instrumenten, zoals pauken en melodisch slagwerk kunnen aan bod komen.

 

Advies:

 

Natuurlijk kan ik je te helpen bij de keuze van een geschikt instrument. Gaandeweg krijg je ook de nodige tips & tricks voor het onderhoud van jouw instrument.