Wie ben ik?

 

Mijn naam is dus inderdaad: Ruud.

Al vanaf jonge leeftijd gingen mijn handen en voeten vanzelf bewegen zodra ik muziek hoorde. Dit soms tot ergernis van mijn omgeving.

 

Het ritme trok altijd erg mijn aandacht. Tot op de dag van vandaag, krijg ik nog steeds de vraag of ik niet eens n minuutje stil kan zitten. Daarom is het drummen ook op mijn lijf geschreven.

 

Op de Tilburgse dans- en muziekschool heb ik les gehad van Steve Clover. Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren aan het Brabants (Fontys) Conservatorium. Ik heb hier les gehad van Willy Goudswaard en van Frans van Grinsven. Ik ben daar afgestudeerd in 1992, als bachelor of music.

 

Ik heb bij diverse bands en slagwerkgroepen gespeeld; zo heb Ik lange tijd deel uitgemaakt van Slagwerkgroep Attacca en van  het Tilburgs Begeleidings Orkest. Daarnaast ben ik de drummer geweest van de bands :  Exploiting the Prophets, en Minors of Muzo.

Regelmatig wordt ik gevraagd als slagwerker voor diverse orkesten en ensembles, maar mijn aandacht gaat vooral uit naar het lesgeven.

 

Dagelijks ben ik met veel passie en gedrevenheid bezig om me verder te ontwikkelen op mijn instrumenten. Het studeren verveelt me nooit !!

Mijn passie voor dit prachtige vak wil ik graag overbrengen en doorgeven aan mijn leerlingen in de hoop dat het drummen ook voor hen een liefde voor het leven wordt!